Κυτταρίτιδα: Μύθοι και αλήθειες

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα αποτελεί ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο και δημιουργείται στους δερματικούς και υποδόριους ιστούς, λόγω κακής λειτουργίας της αιματικής και λεμφικής κυκλοφορίας. Ως αποτέλεσμα, το λίπος αποθηκεύεται στα ήδη υπάρχοντα λιποκύτταρα, τα οποία αυξάνουν σε μέγεθος και κατανέμονται ανομοιόμορφα στον συνδετικό ιστό, ενώ ταυτόχρονα συμπιέζονται τα αγγεία, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και προκαλείται κατακράτηση υγρών στον ιστό. Κάπως έτσι, κάνει την εμφάνισή της η γνωστή όψη «φλοιού πορτοκαλιού».
Είναι αδιαμφησβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς των γυναικών και αποτελεί συχνό θέμα συζήτησης στις γυναικοπαρέες. Και επειδή όπως συνηθίζεται να λέγεται «κράτα τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς σου κοντύτερα», ήρθε η ώρα να εξαλείψουμε την παραπληροφόρηση και τους μύθους που αφορούν την πρόληψη, τη δημιουργία και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, ώστε να νικήσουμε αυτή τη μάχη.

Μύθος 1. Μόνο οι γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα

Αλήθεια 1. Η κυτταρίτιδα δε γνωρίζει φύλο. Εμφανίζεται και στους άντρες, με αισθητά χαμηλότερη συχνότητα όμως (περίπου 1%). Σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο το ορμονικό σύστημα των γυναικών, το γεγονός ότι οι γυναίκες εμφανίζουν λεπτότερο στρώμα επιδερμίδας και χορίου σε σχέση με τους άντρες, καθώς και ο τρόπος κατανομής του λίπους στο γυναικείο σώμα.


Μύθος 2. Η κυτταρίτιδα είναι ασθένεια


Αλήθεια 2. Η κυτταρίτιδα είναι μια φυσιολογική κατάσταση του δέρματος, η οποία οφείλεται σε πολλούς παράγοντες όπως το φύλο, η κληρονομικότητα, οι ορμονικές διαταραχές, οι κυκλοφορικές και λεμφικές διαταραχές, η κακή διατροφή, η αφυδάτωση, το κάπνισμα, η υπερκατανάλωση αλκοόλ, η εναλλαγή βάρους, η αύξηση σωματικού λίπους, ο τρόπος κατανομής του λίπους στο σώμα, η καθιστική ζωή και η περιορισμένη φυσική δραστηριότητα.

Μύθος 3. Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται μόνο στους γλουτούς


Αλήθεια 3. Δυστυχώς, ο «φλοιός πορτοκαλιού» κάνει την εμφάνιση του σε πολλά περισσότερα σημεία πέρα από τους γλουτούς. Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται σε γλουτούς, μηρούς, μπράτσα, γάμπες και κοιλιά.


Μύθος 4. Οι αδύνατες γυναίκες δεν έχουν κυτταρίτιδα


Αλήθεια 4. Σίγουρα γυναίκες με τάση να αποθηκεύουν λίπος στις περιοχές που αναφέραμε, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κυτταρίτιδα συγκριτικά με μία γυναίκα χωρίς συσσωρευμένο λίπος. Στην πραγματικότητα όμως, όλες οι γυναίκες μπορούν να εμφανίσουν κυτταρίτιδα, εξαιτίας όλων των διαφορετικών λόγων εμφάνισής της. Σε γενικές γραμμές, μια γυναίκα με χαμηλότερο ποσοστό υποδόριου λίπους θα αναπτύξει λιγότερο εμφανή όψη «φλοιού πορτοκαλιού».


Μύθος 5. Η διατροφή δε σχετίζεται με την εμφάνιση της κυτταρίτιδας


Αλήθεια 5. Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι το πρώτο βήμα για την πρόληψη κατά της κυτταρίτιδας. Η αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών δίνει στον οργανισμό πληθώρα αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως βιταμίνη C, E, καροτενοειδή, πολυφαινόλες και φλαβονοειδή. Ακόμη, τα προϊόντα ολικής άλεσης προσφέρουν αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες που βοηθούν το πεπτικό να αποβάλει καλύτερα τις τοξίνες. Είναι σημαντικό να αποφεύγουμε το περιττό αλάτι, τη ζάχαρη, τα κορεσμένα λιπαρά, το αλκοόλ και το κάπνισμα. Και φυσικά, πολύ βασικό ρόλο παίζει η ενυδάτωση του σώματος με την απαραίτητη ποσότητα νερού καθημερινά.


Μύθος 6. Η κυτταρίτιδα «καίγεται» με τη γυμναστική


Αλήθεια 6. Η γυμναστική και η φυσική δραστηριότητα γενικά, βοηθάνε πολύ στην αποφυγή εμφάνισης της κυτταρίτιδας και βελτιώνουν την υπάρχουσα κατάσταση, λόγω της αυξημένης καύσης λίπους και της ενίσχυσης της μικροκυκλοφορίας που προκαλούν. Είναι σημαντικό, όμως, να συνδυάζονται με σωστή διατροφή, επάρκεια νερού και εξωτερικές θεραπείες. Προτιμήστε την αερόβια άσκηση στο γυμναστήριο, ένα μισάωρο περίπατο με ζωντανό βήμα ή πάρτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ. Στο τέλος της ημέρας, η τόνωση του μυϊκού ιστού θα κάνει το δέρμα σας να φαίνεται πιο λείο και σφριγηλό.


Μύθος 7. Η ψυχολογία δε συνδέεται με την εμφάνιση κυτταρίτιδας


Αλήθεια 7. Το άγχος και η πίεση προκαλούν ορμονικές διαταραχές και ευνοούν τη δημιουργία ελεύθερων ριζών, υποβοηθώντας έτσι την εμφάνιση κυτταρίτιδας και την κατακράτηση υγρών. Έτσι, ο τρόπος ζωής και η ψυχολογία σχετίζονται άρρηκτα με την εμφάνιση και την επιδείνωση της όψης «φλοιού πορτοκαλιού».


Μύθος 8. Το μασάζ δε βοηθάει στην κυτταρίτιδα


Αλήθεια 8. Το λεμφικό μασάζ από κάποιον ειδικό, τονώνει τη μικροκυκλοφορία, συμβάλει στην αποσυμφόρηση της λέμφου, μειώνει την κατακράτηση και διευκολύνει την αποβολή των τοξινών. Γι’ αυτό, συμμετέχει τόσο στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας όσο και στην πρόληψή της.
Σε καθημερινή βάση στο σπίτι προτείνουμε ήπιο μασάζ με τη βοήθεια του Aloe Colors Shape your body Anti-Cellulite Sorbet Scrub. Εφαρμόστε το scrub σε στεγνό καθαρό δέρμα,πραγματοποιώντας κυκλικές κινήσεις και μαλάξεις με φορά προς την καρδιά και έπειτα αφαιρέστε το υπόλειμμα με μία πετσέτα.


Το Aloe Colors Shape your body Anti-Cellulite Sorbet Scrub έχει απαλούς κόκκους που σέβονται κάθε επιδερμίδα και σύσταση ενισχυμένη με δραστικά όπως πέταλα νερατζιάς, εκχύλισμα κισσού, Guarana, πράσινο τσάι και Centella asiatica. Προετοιμάζει το δέρμα για την καλύτερη απορρόφηση των επόμενων προϊόντων, αλλά ταυτόχρονα ενεργοποιεί τη λιπόλυση, μειώνει την κατακράτηση υγρών στα σημεία και συμβάλει αισθητά στη σύσφιξη του δέρματος.

Μύθος 9. Οι κρέμες κατά της κυτταρίτιδας κοστίζουν πολύ, είναι δύσχρηστες και δε φέρνουν κανένα ορατό αποτέλεσμα


Αλήθεια 9. Καμία κρέμα από μόνη της δεν έχει την ικανότητα να εξαφανίσει την κυτταρίτιδα μαγικά. Μπορεί όμως να βοηθήσει και να επιταχύνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η προσπάθειά μας θα πρέπει να είναι ολιστική, εσωτερική και εξωτερική ταυτόχρονα. Εφόσον κάποιος, λοιπόν, έχει υιοθετήσει έναν υγιή τρόπο ζωής τότε μπορεί με συνέπεια, επιμονή και υπομονή να εισάγει μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης σώματος. Η Aloe Colors δημιούργησε για εσάς τη σειρά Shape your body, μία οικονομική και εύχρηστη καθημερινή ρουτίνα περιποίησης σώματος ενάντια στην όψη «φλοιού πορτοκαλιού», στο τοπικό πάχος και τη χαλάρωση του δέρματος.


Πρωινή ρουτίνα


Βήμα 1. Aloe Colors Shape your body Anti-Cellulite Sorbet Scrub
Εφαρμόστε με κυκλικές κινήσεις σε στεγνό καθαρό δέρμα και στη συνέχεια σκουπίστε τα
υπολείμματα με μία πετσέτα.
Βήμα 2. Aloe Colors Shape your body Anti-Cellulite Slimming Gel
Η μοναδικά σχεδιασμένη φόρμουλα του Shape Your Body Anti-cellulite Slimming Gel περιέχει υψηλής ποιότητας φυτικά δραστικά συστατικά, όπως αγριοκαστανιά, κόλιανδρο, πορτοκάλι, ινδικό λωτό, κινόα, περουβιανό Ginseng, logan fruit. Απλώστε το λεπτόρρευστο και εύχρηστο Slimming gel στις περιοχές που κάνατε το Anti- Cellulite Scrub, με κινήσεις προς την καρδιά.

Βραδινή ρουτίνα


Βήμα 1. Aloe Colors Shape your body Anti-Cellulite Sorbet Scrub
Εφαρμόστε με κυκλικές κινήσεις σε στεγνό καθαρό δέρμα και στη συνέχεια σκουπίστε τα
υπολείμματα με μία πετσέτα.
Βήμα 2. Aloe Colors Shape your body Intensive Anti-Cellulite Slimming Cream
Μια κρέμα με πλούσια, μη λιπαρή υφή και εντατική λιπολυτική δράση ενάντια και στον πιο
επίμονο «φλοιό πορτοκαλιού», στην τοπική χαλάρωση και στο τοπικό πάχος. Ενισχυμένη με εκχύλισμα αγριοκαστανιάς, περουβιανό Ginseng, φυτική καφεΐνη, εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, καρνιτίνη, μικροφύκη και έλαιο από σπόρους παπαρούνας. Απλώστε την Slimming Cream στα σημεία που κάνατε το Scrub, κάνοντας απαλό μασάζ μέχρι να απορροφηθεί.

Μύθος 10. Ο «φλοιός πορτοκαλιού» κάνει το σώμα μου να φαίνεται άσχημο


Αλήθεια 10. Κανένα σώμα δεν είναι άσχημο. Και αυτό ξεκινάει από εμάς. Όταν αποδεχόμαστε τον εαυτό μας όπως είναι, τον αποδέχονται και οι υπόλοιποι. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, κανένας μας δεν είναι τέλειος! Εάν θέλετε να εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα για να αρέσετε στους άλλους, τότε σκεφτείτε το ξανά. Σημασία έχει να μάθουμε να αγαπάμε το σώμα μας και να το φροντίζουμε, μέσα και έξω, για εμάς. Ένας υγιεινός τρόπος ζωής, μια ισορροπημένη διατροφή, μια ρουτίνα περιποίησης αποσκοπεί στο να αλλάξει η εικόνα που βλέπουμε στον καθρέφτη ώστε να νιώθουμε εμείς όμορφα με αυτήν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *